Roaccutan / Isotretinoin dag 59

Da har jeg kommet til uke 9, dag 2. Det går framover i sneglefart. 

Av en eller annen merkelig grunn har jeg fått en oppblussing av forskjellige bivirkninger:

  • Eksem og skjodete hud i ansiktet
  • Mye eksem på hendene
  • Moderate til sterke smerter i øvre del av ryggen (før var det i korsryggen)
  • Vondt i hælene etter kun ca. 5 min. gange

 

Når jeg skriver ryggsmerter, er det ikke snakk om at jeg kjenner at det stikker litt i muskulaturen. Nei, det føles faktisk ut som om at jeg har falt og slått meg, som om at det burde vært et blåmerke der, at smerten sitter i selve skjelettet. Vanlige muskelsmerter har for min del, vært på overflaten slik at om man masserer det, så vil det forsvinne. Min beste sammenligning må være et skrubbsår kontra et dypt kutt. Ryggsmertene er som et dypt kutt. 

Eksemet ser ut som en allergisk reaksjon. Det er ikke overalt, men på håndflaten og på haken. Jeg har blitt vant til å være lyserød og varm i ansiktet, men eksemet irriterer. Lurer på om det har noe med solen å gjøre, for jeg har ikke smurt meg med solfaktor verken på hendene eller i ansiktet de siste dagene. MÅ huske det i morgen! 

Jeg synes det er rart at det dukker opp nye (og gamle) bivirkninger såpass langt ut i kuren. Jeg er i uke 9, og kan ikke finne noen rasjonell forklaring på det. Jeg skal på kontroll den 20., så da kan jeg forhøre meg med hudlegen om dette. 

Jeg får nesten lyst til å la være å ta maksdosen sånn som det er nå, men må vel gi det litt tid før jeg bestemmer meg for det. Det går opp og ned dette her, skjønner jeg.

Uansett: Jeg er ved godt mot selv om jeg ikke er halvveis i Isotretinoin-kuren. Det går opp og ned, og det har jeg innfunnet meg med. Mitt fokus ligger på at jeg blir kvitt hudproblemene èn gang for alle når jeg er ferdig med kuren, og det kommer til å bli helt fantastisk :) 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

aknehud

aknehud

100, Bergen

Jeg startet på Roaccutan/Isotretinoin i januar 2013, en kur som skulle vare et halvt år. I og med at det fantes få norske sider om hvordan en slik kur arter seg, valgte jeg å lage en blogg om det.

Kategorier

Arkiv

hits