Roaccutan / Isotretinoin dag 63

Min første konsultasjon hos hudlege var sommeren 2012, og planen var at jeg skulle begynne på Isotretinoin september samme år. Da var sommeren over, ergo er sollyset svakere og det er mer praktisk å gå på Isotretinoin. Jeg hadde en plan om å starte etter sommerferien min i Kroatia, men så fant vi ut at vi ville ha mer sommer, så i høst dro vi til Mallorca. Jeg startet kuren i januar, for da var julebordsesongen over, nytt år, nye muligheter osv 

Jeg googlet Isotretinoin, Accutane og Roaccutan, men fant ingen norske sider som gav en "dag for dag oppdatering", og derfor startet jeg denne bloggen. Den første uken (den jeg ikke blogget), skrev jeg dagbok for meg selv, men fant ut at det var lettere å lage en blogg, for da slapp jeg å ha papirer overalt. Dette kom jo til å ta mer et et par dager, liksom.... ;)

Nå har dere blitt en fin gjeng som leser denne bloggen, og derfor er jeg nesten litt lei meg for at jeg ikke kan motivere dere mer med alle innleggene jeg legger ut. Jeg har lyst, men det ville vært en løgn, og da er hele vitsen med å følge bloggen borte. Og min dagbok blir et glansbilde av sannheten.

Så. 

Siden sist har jeg vært trøttere enn aldri før, og jeg har "vondter" i akillisen, hælene, hoftene... jeg er helt stiv i kroppen, rett og slett. Jeg får vondt i knærne f.eks. om jeg kryper i godstilling foran tv. Eller om jeg krysser beina for lenge, sånn som man gjør om man sitter i en stol. Jeg er frisk fra forkjølelsen (e), men har sår under nesen fordi jeg har snytt meg så mye. Stakkars folk med tørr hud, tenker jeg. De har det sikkert sånn hele tiden ;) Men, det er kjipt å ha sår i ansiktet, og min erfaring er at selv skrubbsår heler seg myyyye saktere enn normalt. Jeg smører meg konstant med den feteste kremen jeg vet om, og det hjelper i 10 minutter, så må jeg smøre igjen. Herregud... Jeg vil ikke tenke på hvordan dette hadde vært om jeg ikke gjorde det. 

De intense ryggsmertene er borte siden jeg kun tar 40/mg dag. Likevel, så sier jeg at denne kuren er uforutsigbar, bivirkninger kommer og går tydeligvis. 

Problemene med Isotretinoin er ikke store ting i livet. Men, de er der hele tiden, som en irriterende lyd som summer rundt ørene dine konstant. Sånt blir man sliten av, og jeg har vært der en liten stund nå. Likevel må jeg si at jeg er av typen som motiveres av godene jeg kan oppnå via utfordringer, så jeg kommer ikke til å gi meg! Jeg har jo lest så mye om folk som sier at de ville gjort det igjen! 

Og siden det går opp og ned, regner jeg med at man glemmer de kjipe periodene når man ser sluttresultatet!

Jeg ser fram til det :)

Det ville uansett vært feil å skrive at jeg synes dette går greit siden jeg fortiden opplever Isotretinoin-kuren som en pain in the ass 

 

2 kommentarer

Ingrid

17.03.2013 kl.03:02

Stå på!

aknehud

24.03.2013 kl.00:08

Ingrid: I will!

Skriv en ny kommentar

aknehud

aknehud

100, Bergen

Jeg startet på Roaccutan/Isotretinoin i januar 2013, en kur som skulle vare et halvt år. I og med at det fantes få norske sider om hvordan en slik kur arter seg, valgte jeg å lage en blogg om det.

Kategorier

Arkiv

hits