Roaccutan / Isotretinoin dag 66

Isotretinoin Uke 10, dag 2

I dag var jeg på kontroll hos hudlegen. Dette er den andre kontrollen jeg er på, og jeg tok som vanlig graviditetstest og blodprøver. Jeg fikk resept på 100 nye tabletter. I og med at bivirkningene har vært ganske tøffe for meg den siste måneden, bestemte han at jeg må redusere dosen til 40/mg pr dag. Permanent. Kuren min er på totalt 400 tabletter, så jeg er ikke halvveis enda. 

Jeg tror denne hestekuren (som hudlegen min kaller det) vil bli lettere ettersom jeg kommer til å ta en lavere dose framover. Jeg ser fram til det :) Jeg gleder meg til eksemet forsvinner, for det er ganske plagsomt fortiden. Og jeg ser fram til at dette ikke påvirker søvnen og allmenntilstanden i så stor grad, sånn at jeg glemmer at jeg går på Isotretinoin.

Nå merker jeg forresten at huden min er supertynn og at vårsolen stikker skikkelig!!! I går var jeg ute  i 10 minutter i ettermiddagsolen (gikk  til bussen etter jobb). Jeg hadde smurt ansiktet med faktor 50, men hadde glemt å smøre hendene. Resultatet er at jeg ble brent og fikk soleksem på hendene. Etter 10 minutter, helt utrolig! Jeg blir ikke solbrent i syden, engang, har (hadde) veldig sterkt hud. I dag har jeg smurt meg med faktor 50 og brukt hansker når jeg er ute. 

Ser for meg at jeg blir hun friken med solhatt og hansker når sommeren er her og alle går i singlet og shorts! Jeg har jo over 100 dager igjen, så håper på drittsommer, hehe....

Jeg er spent på resultatet av blodprøvene, forresten. Lurer på om leveren min har tålt den siste månedens påkjenninger. Håper de ikke ringer og sier at noe er galt, jeg blir så skuffet om jeg må avslutte kuren nå! Krysser fingrene for at jeg ikke hører noe og at alt dermed er bra! Blodprøvene mine fra forrige gang var helt fine, men da hadde jeg jo ikke gått på så høy dose. 

Krysse, krysse!

6 kommentarer

Trine

22.03.2013 kl.03:07

Veldig flott blogg! Har du lyst å delta i en konkurranse hvor du kan vinne en tur til Amsterdam for to personer? :D Klikk på lenken min å delta nå <3 !!!

Inger

23.03.2013 kl.15:24

Heisann! Flott blogg du har!

Lurer på om du kunne laget et innlegg om forskjellige produkter som du MÅ alltid ha med deg og bruke. Produkter som hjelper mot bivirkningene og som du har prøvd ut og anbefaler og produkter som du ikke kunne klart deg uten. Også om produkter som du bruker mot huden i ansiktet ditt når du skal vaske deg i ansiktet om kvelden og morningen. Renseprodukter og lignende. Lurer også på om det er sant at man må være forsiktig med sukker under kuren? Isåfall kan man ikke hive innpå med brus, godteri og masse forskjellig sukker typer varianter?

Kanskje er rart spørsmål, men barer lurer.

aknehud

24.03.2013 kl.00:08

Inger: Ja, det skal jeg gjøre!

Hudlegen min er en mann av få ord, så han opplyser ikke noe særlig om ting+svarer kort på spørsmål. Hver konsultasjon tar ca. 8 minutter+blodprøver etterpå. Da jeg kom dit første gang i fjor sommer, så ble jeg bedt om å lese en link på nettsiden deres, og der sto det at man skal være forsiktig med sukker og fet mat. Det står også at man skal være forsiktig med alkohol, men jeg har faktisk drukket noen ganger under kuren, og det har ikke hatt noe utslag på blodprøvene. Men, alt er individuelt, så det er nok bare å begrense seg og se hva utfallet av blodprøvene dine blir.

aknehud

24.03.2013 kl.00:08

Trine: Takk for det!

Ole

24.03.2013 kl.00:13

Takk for en fin og informativ blogg! Jeg er fast leser :)

Kine

24.03.2013 kl.00:15

Flott blogg, jeg synes det er fint å ha noen som går på denne kuren "sammen" med meg.

Skriv en ny kommentar

aknehud

aknehud

100, Bergen

Jeg startet på Roaccutan/Isotretinoin i januar 2013, en kur som skulle vare et halvt år. I og med at det fantes få norske sider om hvordan en slik kur arter seg, valgte jeg å lage en blogg om det.

Kategorier

Arkiv

hits