Hudpleieprodukter jeg bruker under Roaccutan-kuren

Etter forespørsel fra en leser, skriver jeg et innlegg om produkter jeg ikke klarer meg uten nå som jeg går på Isotretinoin. Jeg har skrevet om dette før, men halvveis i kuren har jeg byttet litt om på produktene siden jeg nå vet hva som fungerer og ikke. 

 

Mot tørre øyne bruker jeg disse øyedråpene. Jeg synes de hjelper mye, og de kostet rundt 60 kr. Synes det var mer praktisk med en liten flaske, enn ampuller, men det er jo smak og behag. 

 

Mot tørre lepper har jeg prøvd ulike produkter, og har funnet ut at Decleor sin lip balm er best! Bruker den om kvelden før jeg legger meg, og har til gode å våkne opp med tørre lepper om morgenen (noe jeg gjorde da jeg brukte billigere lipsyler). Decleor lip balm er den beste lipsylen jeg har prøvd, og den varer lenge! Den koster rundt 200 kr, og kjøpes hos hudpleier eller på nett.

Selv om jeg synes den er det DESIDERT beste produktet mot tørre lepper når man går på Isotretinoin, så kommer jeg ikke til å kjøpe ny når denne er tom.

 

Jeg har nemlig funnet et alt-i-ett produkt som hjelper mot både tørre lepper, tørre områder i ansiktet og ellers på kroppen, og IKKE MINST: Mot eksemet på hendene mine:

Elizabeth Arden Eight Hour Cream. Jeg har den uparfyrmerte varianten, fordi jeg liker ikke lukten på den originale Eight Hour Cream som har vært på markedet siden 1930 (!). Den parfymefrie varianten kan også guttene trygt bruke :) Det finnes også lip balm i denne serien. 
 

Ellers har jeg som regel med med meg en tube med Mary Kays nattkrem (bivoks)

Jeg fikk en liten gratis-prøve (11 ml.), og den er veldig grei å ha med seg i vesken. Får du ikke tak i en gratis prøve, så kan du jo kjøpe den store tuben. Den koster 299,-  (50 ml.) Produktet ligner litt på Eight Hour Cream, og er et alt-i-ett-produkt. Denne er litt tykkere i konsistensen og lukter ganske sterkt. Jeg vet ikke hvilket av disse produktene som er best, jeg synes de begge gjør den samme nytten. Men, du trenger kun ett av dem, så gå for det du får tak i. På ebay selges disse småtubene til en billig penge, så får du selv vurdere om du ønsker å betale penger for noe som strengt tatt er gratis. Eller NOT FOR RESALE, som det står på den lille tuben. Jeg hadde ikke gjort det ;)

Solkremen jeg bruker heter Avene, solfaktor 50. Den er lett og fin, og passer godt under sminke. Tips: La solkremen trekke inn i huden i minst 10 minutter før du påfører foundation etc. Hvis ikke vil ikke sminken sitte fint på huden din, og den vil flytte på seg i løpet av dagen. 

Ellers bruker jeg en salve for neseblod/skorper, og den finner du under januar i arkivet. 

Hudpleie-rutinen min har ikke forandret seg noe særlig fra før kuren, bortsett fra at jeg har byttet dagkrem. Før brukte jeg en for fet hud, nå en for tørr hud. Jeg har funnet ut at dagkremer for aknebehandlet hud ikke gir huden min nok fukt og fett, så anbefaler dere å styre unna de produktene så lenge du går på kur. 

Håper dette var til hjelp :) 

9 kommentarer

Kine

25.03.2013 kl.17:33

Takk for bra innlegg :)

Hvordan er hudpleierutiniene dine?

Espen

25.03.2013 kl.20:50

Flott blogg!

Kan menn bruke disse salvene?

aknehud

25.03.2013 kl.23:00

Espen: Ja, det kan dere! Og jeg kan faktisk ikke komme på noen bedre alternativer. Så, om dere synes det er "flaut" å bruke dem på jobb/skole: Kjøp dere noen små plastikk-krukker på apoteket og ta produktet oppi der.

aknehud

25.03.2013 kl.23:11

Kine: Som sagt så har de ikke forandret seg så mye fra før til nå, bortsett fra at jeg nå bruker en dagkrem for tørr hud.
Jeg renser huden morgen og kveld (tar på serum om kvelden, før nattkrem). Bruker en øyekrem morgen og kveld og fjerner ALLTID sminke før jeg legger meg. Nå for tiden fjerner jeg sminken med èn gang jeg kommer hjem fra jobb, for jeg føler at huden min trenger fukt og pleie.
1-2 ganger i uken bruker jeg en fuktighetsmaske. Så, huden i ansiktet mitt er faktisk veldig god. Jeg bruker ALDRI noe annet i ansiktet, og produktene jeg bruker er parfymefrie.

Fast leser

26.03.2013 kl.01:47

TUSEN TAKK FOR GODE TIPS!!! Er ikke bare bare å gå på denne kuren!

Mathe

27.03.2013 kl.11:16

Hei! Jeg skal til hudlege og forhåentligvis begynne på denne kuren snart, men går det ann at jeg begynner på den nå selv om sommeren månedene som juni og juli kommer? Kan jeg ver ute og få litt sol på meg viss jeg har solkrem under sminken?:)

Plis svar meg!

aknehud

27.03.2013 kl.21:31

Mathe: Hei! Tror ikke det er vanlig å begynne på kuren nå, man tar den på vinteren. Du må se an hvor mye huden din tåler, men huden min tåler det ikke. (Og jeg blir vanligvis veldig brun om sommeren)

Marie

30.08.2013 kl.00:29

går arrene som man har i ansiktet fra før vekk når du er ferdig med kuren ?

aknehud

03.09.2013 kl.10:59

Marie: Jeg har ikke vært plaget av dype arr, men hadde merker etter kviser og de har forsvunnet.

Skriv en ny kommentar

aknehud

aknehud

100, Bergen

Jeg startet på Roaccutan/Isotretinoin i januar 2013, en kur som skulle vare et halvt år. I og med at det fantes få norske sider om hvordan en slik kur arter seg, valgte jeg å lage en blogg om det.

Kategorier

Arkiv

hits