Roaccutan / Isotretinoin dag 87

Det klør det klør, tiddeli bom....!

Jeg ser med glede fram til at det begynner å regne mer her i Bergen. Aller mest håper jeg at vi har brukt opp sommeren! Og det tenker nok ingen andre som bor her, for de bekymrer seg hele tiden for det.

Men, det å bli solbrent og å være mer varm enn før, frister lite for min del. Jeg angrer nesten på at jeg ikke begynte på Roaccutan allerede i september. 

 

I går var jeg på IKEA, for vi skulle kjøpe endel møbler til jobben min. Vi gikk rundt i en times tid, og det var veldig kjekt. Bilturen tilbake tok ca. 20 min, og jeg merket lite før jeg skulle gå ut av bilen: Da hadde jeg stivnet helt i akillishælen og bekkenet. Resten av arbeidsdagen gikk til å halte seg avgårde, og da jeg kom hjem var jeg helt ubrukelig. Jeg kunne ikke gå, nesten. Jeg fikk feber og la meg kl. 21:00. Jeg har hatt feber og hatt dårlig imunforsvar siden jeg startet på Isotretinoin-kuren, og jeg begynner å bli vant til det. 

I dag har kroppen min oppført seg som om den var mørbanket. 

Kviser: Det har plutselig kommet endel kviser i ansiktet. De er små og gule, klar til popping ;) Jeg bryr meg ikke så mye om dem, for både armer og ansikt klør. Det tar vekk fokuset på kvisene.

 

Muskelsmertene i hælene og bekkenet er påfallende: Det er sånn at folk rundt meg legger merke til det. Jeg ser rar ut når jeg beveger meg. Nice.

Smertene er ikke helt krise, det er ikke hvilesmerter, men nok til at jeg har tatt tre Ibux i dag.

 

 

5 kommentarer

Elisabet Drøsdal

10.04.2013 kl.00:37

Vil du bli ukens blogg? Ta en titt nedover på bloggen min!
Exuviance hudpleie produkter + fruktsyre pads mot kviser! Funker som fjell! Det kan jeg love deg! :-) Og nei, jeg selger ikke de produktene. ;-) Er bare veldig fornøyd med dem!

Niklai

10.04.2013 kl.12:56

Jeg er på dag 90 og noe nå, tror det er dag 93 eller 94.

Jeg har først nå nylig kjøpt solkrem (styrke 50). Er altfor lite ute, så jeg har ikke tenkt så mye på det. Men om jeg ikke trodde huden og leppene kunne bli tørrere så tok jeg feil. Kanskje det er i kombinasjon med den lille solen jeg har fått som gjør det?

Nå er jeg i hvert fall langt over halvveis, om jeg ikke skal ta 400 tabletter da. Jeg skal ta et sted mellom 300 og 400. Hvis det bare blir 300 er jeg snart 2/3 uti kuren. Begynner å bli alvorlig lei. Jeg er sliten, har vondt i korsryggen og er tørr som sandpapir. Også øynene da. Det har faktisk variert. Sånn ca. tre uker uti kuren var jeg vanvittig tørr i øynene, men så ble det bedre. Nå er de veldig tørre igjen. Men kvisene glimter med sitt fravær, bortsett fra at de av og til kommer på rygg og bryst (som jeg ikke egentlig har hatt så mye av de siste årene), og da type hovne kviser. Men det er lite av dem. Veldig lite. :-) Immunforsvaret mitt er ikke så altfor dårlig, tror jeg, men det er kanskje svakere enn det ellers ville vært. Har vært rundt sterkt forkjølede folk og likevel bare fått mild forkjølelse. Ikke hatt feber eller influensa. Blir lett tett i nesen da.

aknehud

12.04.2013 kl.20:07

Niklai: Dette kjenner jeg meg igjen i. Bivirkningene kommer og går, det er ganske uforutsigbare. Tørrheten i øynene kommer og går, og muskelsmertene har plutselig flyttet seg fra ryggen til bekkenet.
Ja, jeg tror den tørre huden har sammenheng med solen og/eller solkremen.

aknehud

12.04.2013 kl.20:13

Trist jente: Takk for tipset, men denne bloggen handler om Isotretinoin og her er litt info til deg: Roaccutan er et middel mot alvorlig anfall av kviser der all annen behandling, inkludert antibiotika er forsøkt, blitt gjennomført riktig, men ikke hatt effekt allikevel. I tilfeller hvor selv antibiotika i kombinasjon med kremer åpenbart ikke vil ha effekt kan man få rett til å gå på Isotretinoin.
Behandlingen styres alltid av spesialist i hudsykdommer (hudlege).
Roaccutan virker på talgkjertlene (smørekjertlene til huden; huden smøres kontinuerlig med fett), dens utløp (kjertelgangene) samt på bakteriene inne i kjertelen og gangene.

Med andre ord: Ingen hadde orket å gjennomføre en slik kur om det fantes lettvinte løsninger.

Skriv en ny kommentar

aknehud

aknehud

100, Bergen

Jeg startet på Roaccutan/Isotretinoin i januar 2013, en kur som skulle vare et halvt år. I og med at det fantes få norske sider om hvordan en slik kur arter seg, valgte jeg å lage en blogg om det.

Kategorier

Arkiv

hits