Isotretinoin (Roaccutan) dag 109

Siden sist har det dukket opp enda en bivirkning av tablettene: Huden i ansiktet mitt har begynt å skalle av, som en slags tynn film. Huden har ikke vært noe tørrere enn vanlig, så det var rart. Igjen: Ingen logikk sånn jeg ser ser det, i alle fall. 

Sliter endel med blodskorper i nesen og eksem på kroppen. Dette gjør til at jeg blir tett og får sår i nesen. Jeg har også veldig tørre (og dermed røde øyne), så tror jeg skal investere i en øyegele. Dette var veldig plagsomt da jeg tok maksdosen, og nå har det kommet tilbake. 

De siste dagene har jeg ikke vært så stiv i kroppen, og det er deilig. Jeg var til og med på joggetur her om dagen, og merket ikke noe til muskelsmerter da heller :) 

Positivt :) :) :) 

Det er litt vedmodig å tenke på at jeg snart ville vært ferdig med kuren om kroppen min hadde klart maxdosen. Jeg har ikke åpnet Isotretinoin-eske nr. 4 enda, så da er det jo godt over 50 dager igjen. Jeg kommer nok tll å trappe opp på slutten, altså. Jeg overlever nok et par uker i smerte, for da er det jo over en gang for alle! 

Jeg har forresten fått noen kviser på skuldrene og ryggen. De er som små kuler, virker ikke betente, og det kommer ingenting ut av dem. 

Jeg så forresten en teaser for en Roaccutan-dokumentar som skulle sendes på kanalen Fem. Jeg fikk ikke sett den, men jeg fant den på You Tube. Værsogod :)

 

 

 

2 kommentarer

Niklai

03.05.2013 kl.23:54

Takk for lenke til dokumentar. Har sett den nå. Den tar jo veldig opp dette med de psykiske bivirkningene, og viser hvor farlige de potensielt kan være. Jeg tror det er viktig å være klar over potensielle bivirkninger før man begynner med en medisin. Samtidig har så og si alt man putter i munnen positive og negative konsekvenser. Spesielt medisiner, som er ment å ha påvirke kroppen sterkt. Selv om jeg har hatt noen psykiske problemer før valgte jeg å ta sjansen, selv om jeg hadde hørt om de mulige psykiske bivirkningene. Jeg har det bra og tror ikke jeg har fått de bivirkningene. Jeg er litt sliten, og litt utålmodig på grunn av det, men det er vel det nærmeste. Følte litt uro for sånn to måneder siden, men da var det også konkrete ytre grunner til det. Det at folk har hatt psykiske plager før, betyr ikke at de kommer til å få det på grunn av isotretinoin. De bør selvfølgelig følge nøye med på hvordan de påvirkes. Det ser også ut til å være VELDIG FÅ som får psykiske bivirkninger. Også er det mye som er farlig. Å kjøre bil er også gambling. Mange ser seg likevel nødt til å gjøre det.

På den annen side er det nok av fysiske bivirkninger. Jeg tok én tablett noen få dager. Bare dét var utrolig. Så mye mer energi, så mye mindre vondt i ryggen, og så mye mindre sliten jeg var. Har ikke slitt med kviser på lenge nå. Så det funker som bare det, i hvert fall nå mens jeg går på medisinen. "Ulempen" med at det funker så bra er at jeg nesten glemmer hvordan det var før og dermed hvorfor jeg går på det her.

aknehud

06.05.2013 kl.23:25

Niklai: Jeg er helt enig med deg!

Skriv en ny kommentar

aknehud

aknehud

100, Bergen

Jeg startet på Roaccutan/Isotretinoin i januar 2013, en kur som skulle vare et halvt år. I og med at det fantes få norske sider om hvordan en slik kur arter seg, valgte jeg å lage en blogg om det.

Kategorier

Arkiv

hits