Isotretinoin (Roaccutan) dag 117

Hei!

Takk til Niklai som stadig vekk kommenterer på bloggen, det er veldig lærerikt  å høre om hvordan dere som er i samme båt opplever kuren :) 

 

Her går det i null energi og at huden i ansiktet skaller av hele tiden. Rennende nese, vonde ledd, neseblod og tørre øyne har blitt en slags vane.

Men, jeg har faktisk fått en av de svært skjeldne bivirkningene (i følge pakningsvedlegget): Jeg har fått dårligere syn, synet mitt er er uklart. Jeg ser ikke farger helt riktig heller. Jeg har hatt det sånn en stund, og trodde at det kom av at øynene mine var så tørre, men øyegele hjalp ikke akkurat på synet, mitt.  Jeg merket det for første gang for 2 uker siden da jeg snakket med en kollega og ikke så ansiktet hennes klart på 1 meters avstand. Jeg har blitt vant til det, og bruker de gamle lesebrillene mine hele tiden. Det har jeg aldri gjort før, for jeg har +0,5, så trenger ikke å nevne det i førerkortet, engang! 

Jeg er sliten nå. Er lei av å aldri ha energi, og jeg kjenner nesten ikke meg selv igjen. Men, jeg vil likevel ikke kalle det for en depresjon eller en psykisk bivirkning, for jeg vet så godt hvorfor. Og når jeg har en knagg å henge det på, er det håndterbart for min del. Jeg tror det er der koden ligger.

Isotretinonin er årsaken, for ingenting annet i livet mitt har forandret seg. Jeg har forandret meg inni meg, siden jeg har vondt i kroppen og derfor er mye slappere enn før. Hudlegen sier at jeg er over, men innenfor på alle målinger. Antar at det handler om "over" i Isotretinoin-perspektiv. Og at det derfor er ok. Og at om jeg ikke gikk på kuren, så hadde det kanskje vært unormalt om jeg var så sliten. 

Jeg er uansett klar for å fortsette, jeg har det jo greit! Jeg er ikke deprimert og jeg har fokus på rett plass. Jeg vet hvorfor jeg har det sånn som jeg har det, det er situasjonsbetinget. 

-Men, man skal aldri kimse av pakningsvedleggene. Men, man skal heller ikke lete etter problemer. Og det er nettopp derfor jeg laget denne bloggen, slik at jeg kan følge min egen vei gjennom disse dagene/månedene. For, all over, så har det vært fint å bli kvitt alle kvisene :) 

 

Skalling

Bildet fanger ikke opp hvor mye skalling det var snakk om, men det er kleint. F.eks, da jeg var ute å spiste middag med noen venner, spør den ene gjesten: Hva skjer med haken din, egentlig? Jeg var ikke klar over at jeg skallet. Om jeg hadde vært det, så hadde jeg selvsagt dekket det med sminke etc. Gikk på toalettet og så at huden på hele haken + kinnene mine lå som tyggis utenpå den såkalte nye huden. 

Jeg finner ikke noe som hjelper for det, huden slurper i seg det den får påført. Så å bruke dyre kremer gjør meg til fattigmann, egentlig. 

Om 60 dager er jeg ferdig!!! Har tatt 3 tabl. de siste dagene, jeg vil bli ferdig med denne dritten fortere enn søren. Tar 3 om dagen så lenge jeg er oppegående fysisk, og når jeg merker at jeg ikke er det, reduserer jeg det til 2 helt til det kommer seg, så tar jeg 3 tabl. igjen osv. 

 

 

 

 

 

 

9 kommentarer

Emilia

10.05.2013 kl.08:47

Jeg har lett etter en blogg som denne, så takk for at du laget en "dag for dag" blogg. Supert. Jeg er på dag 13, så det er jo veldig greit for meg å lese bloggen din for å sammenligne symptmer+å hente litt mot :)

Synes du er veldig ærlig i bloggen din og at du er motiverende likevel. Om jeg hadde lest en blogg om Isotretinoin hvor alt var positivt, da hadde jeg blitt skeptisk, tror jeg.

WELL DONE!

Liss

10.05.2013 kl.10:44

Hei,

Jeg er også fast leser av bloggen din. Du er to uker foran meg i kuren, så hjelper mye å lese om dine erfaringer. Tar to om dagen. Prøvde meg på tre, men ga fort opp det! Jeg sliter mest med tørre lepper, eksem på hender og armer (har aldri hatt eksem før, så dette er nytt for meg), neseblod, av og til stive ledd (særlig hvis jeg sitter for lenge i én stilling, eller går mye på asfalt). Dukker fortsatt opp nye kviser, men de kan fint dekkes med concealer og mineralpudder. Har ikke så veldig tørr hud, heldigvis. Hadde forventet noe helt annet da jeg startet på Iso, så det er jo positivt. Ellers ser jeg frem til en hverdag uten og måtte bruke så altfor lang tid på badet om morgenen :-)

Reiser snart en uke til Spania, og jeg er spent på hvordan huden kommer til å takle sola. Forhåpentligvis blir den enda bedre av å få litt sollys. Har tatt noen soltimer (12-15 min pr.gang) nå i forkant av reisen, og det har vært helt uproblematisk, iallfall for min hud. Har utstyrt meg med høy solfaktor (apotek 1 har tilbud i disse dager) og håper på det beste!

Fortsett med oppdateringene! Vi er nok mange som leser bloggen din selv om vi ikke legger igjen en kommentar ;-)

Lykke til!

Kristine

10.05.2013 kl.16:35

Å, du er kjempeflink! Stå på!

Jeg er 16år og begynner på kuren 12.juli, skal bli deilig å bli kvitt kvisene:)

Egentlig har jeg ikke noen sånne kjempedype, men jeg har ein del kviser får så lett arr, så det er egentlig hovudgrunnene til at jeg begynner! Har du noen tips? Er det slik at huden får kjempemasse kviser i begynnelsen, er de dype i så fall, og når blir huden bedre?:)

Takk på forhånd:)

Inger

11.05.2013 kl.14:53

Dette må være den bloggen jeg besøker mest av de bloggene jeg leser!! Du inspirerer meg til å fortsette kuren og hadde det ikke vært for denne bloggen så tror jeg at jeg hadde følt meg ganske alene. Det er så bra at det er andre der ute som vet hvordan jeg har det. Bloggen din hjelper meg på å forberede meg på forskjellige bivirkninger og den er virkelig en inspirasjons kilde! Du er så heldig som er snart ferdig. Jeg er på Dag 50. Og skal fortsette på kuren helt til september! Hittil har det gått ganske bra og kuren for min del har ikke blitt noe stor problem ennå. Gruer meg litt til sommeren da, det blir spennende å se hvordan det blir. Forsett å blogg ofte, da blir jeg glad! Og God helg alle isotretinoin søstre :-)

aknehud

11.05.2013 kl.18:08

Inger: Takk for koselig kommentar :) Lykke til med kuren, du får være forsiktig med solen framover, så går det nok fint :)

aknehud

11.05.2013 kl.18:10

Kristine: Heisann! Da har du samme grunn som meg til at du begynner på kuren.
Om du søker i arkivet, så vil du finne svar på det meste som du lurer på. Og du kan bruke bloggen til å sammenlige dine symptomer når den tid kommer :)

Lykke til!

aknehud

11.05.2013 kl.18:11

Liss: Hei du :) Lykke til med kuren, du må komme innom å fortelle om hvordan sydenturen går :)

Pernille

20.05.2013 kl.13:36

Tusen takk for at du deler dine opplevelser rundt isotretinoin. En slik blogg med skikkelige oppdateringer har jeg lett lenge etter. Går selv på kuren og det er deilig å se at man ikke er alene. TAKK

aknehud

21.05.2013 kl.21:23

Pernille: Tusen takk :) Jeg blir glad når dere som leser dette kommenterer, for da føler jeg meg ikke så alene om dette, jeg heller :)

Skriv en ny kommentar

aknehud

aknehud

100, Bergen

Jeg startet på Roaccutan/Isotretinoin i januar 2013, en kur som skulle vare et halvt år. I og med at det fantes få norske sider om hvordan en slik kur arter seg, valgte jeg å lage en blogg om det.

Kategorier

Arkiv

hits