Isotretinoin (Roaccutan) dag 128 Hold ut!

Det er ingen tvil om at en lang Isotretinoin-kur påvirker store deler av hverdagen. Jeg har beskrevet det så godt jeg kan i denne bloggen, og jeg er overbevist om at flere av dere kjenner seg godt igjen i det jeg skriver om. Jeg har flere ganger vært i tvil om jeg virkelig skal fortelle dere om hvor vondt jeg har det på enkelte dager, og har stilt meg spørsmål om det ville være mer motiverende for dere om jeg bare latet som at dette gikk som smurt. Det er klart at man får bedre respons om man later som at ting går greit, men det var aldri hensikten med bloggen. Det er viktig for meg at det jeg skriver er sant, og at folk som går på kuren er klar over hvordan dagene mest sannsynlig vil bli. -Eller hvordan mine dager og måneder har vært. Så derfor har jeg ikke lagt fingrene mellom noe som helst. 

Denne kuren er ikke for alle, og jeg er veldig usikker på om jeg hadde gjort det igjen. Jeg synes det har blitt hardere ettersom månedene har gått, og det kommer av at jeg har begynt å merke hvor slapp jeg er hele tiden. Og hvor lei jeg er av neseblod, tørr hud, blemmer i ansiktet, tørre øyne og muskelsmerter. 

Huden min er helt kvisefri nå, og derfor glemmer jeg ofte hvorfor jeg går på denne kuren. Jeg legger kun merke til de andre "problemene" jeg har pga. kuren. De gangene det har dukket opp noen kviser, så har jeg faktisk blitt litt glad, da har jeg nærmest fått Dèja Vu, og kommet på hvorfor jeg går på Isotretinoin. -Hvorfor legen min henviste meg videre til en spesialist. Hvorfor jeg ble kvalifisert for Isotretinoin. At jeg hadde et kviseproblem som jeg nesten ikke holdt ut. I mange år! Og at jeg ønsket en stopper for det! 

Fokuset mitt ligger på at dette er situasjonsbetinget og at om noen få måneder har jeg superfin hud minus alle bivirkningene som jeg har nå! Det er utrolig viktig å ha det fokuset, spesielt på de dagene hvor bivirkningene herjer som verst! 

Folk som ikke har gått på denne kuren vil aldri forstå hvor tøft man har det under denne kuren. For det synes ikke så god utenpå. Huden er jo så fin, sier de!

Så, derfor må man lage seg sitt eget FOKUS og lage en avtale med seg selv om å huske på at det er situasjonsbetinget. Relatere smertene til kuren, og ikke miste motet! Minne seg på hvorfor man startet! 

Dette er noen måneder av mitt liv, og til gjengjeld slipper jeg å ha betente byller i ansikt, på ryggen og brystet for resten av livet! 

Det er det verdt, spør du meg! Men, det koster, såklart. Men, all fremgang koster vel på et vis! 

OG DET ER DET VERDT!

 
 

8 kommentarer

Ørjan

21.05.2013 kl.22:32

TAKK FOR MOTIVASJONEN!

Katrine

21.05.2013 kl.23:07

Å, du er flink! Skal begynne på den snart, og gleder meg ikke for å si det slik! Blir deilig å få vekk kvisene, men bivirkningene er noe som jeg ikke ser så lyst på...

Mats

22.05.2013 kl.21:25

Du er flink til å skrive :) Takk for Norges beste Roaccutan-blogg!

Og for at du er ærlig.

aknehud

23.05.2013 kl.00:47

Mats: Takk!

aknehud

23.05.2013 kl.00:51

Katrine: Tusen takk! Jeg synes det er verre nå i siste etappe enn det var i første halvdel. Sikkert fordi jeg er sinnsykt lei og utålmodig! Nå har jeg til og med begynt å klage til de rundt meg, det har jeg ikke gjort før nå.

aknehud

23.05.2013 kl.00:51

Ørjan: Gleden er på min side :) Stå på og lykke til!

23.05.2013 kl.11:12

har du noen bilder og vise? gjærne før/etter bilder

aknehud

08.06.2013 kl.14:43

Anonym: Som jeg har skrevet tidligere, så har jeg aldri hatt veldig mange kviser. Men, de som har vært har vært betente dype cyster, på det meste 9 stk i ansiktet. Det har vært veldig vondt, men som regel hadde jeg 3-5 aktive kviser til enhver tid. Etter å ha fått rundt 10 ulike medisiner for dette, uten at det fungerte permanent, ble jeg kvalifisert til å gå på Isotretinoin.
Jeg tror ikke at du ville blitt noe klokere av å se før-bilder, siden jeg ikke kan "tilby" et skrekkeksempel. Etterbilder er heller ikke aktuelt, det er bare å se for seg en fin glatt hud.
Jeg kommer til å fortsette bloggen etter endt kur for å beskrive hvordan huden blir etterpå.
Takk for at du er innom bloggen min!

Skriv en ny kommentar

aknehud

aknehud

100, Bergen

Jeg startet på Roaccutan/Isotretinoin i januar 2013, en kur som skulle vare et halvt år. I og med at det fantes få norske sider om hvordan en slik kur arter seg, valgte jeg å lage en blogg om det.

Kategorier

Arkiv

hits