Roaccutan / Isotretinoin dag 135

Først og fremst: Nå er jeg bra igjen, men det tok mye lenger tid enn sist. Jaja, selv om det var vondt, så var det verdt det. Er nærmere målet, vet dere :) 

I dag var jeg hos hudlege og han hadde gode nyheter å komme med! Jeg trenger ingen ny resept, så jeg er altså i gang med den siste esken!  JEG ER SÅ GLAD FOR DET! Jeg var veldig spent på forhånd, for jeg hadde nok blitt veldig lei meg om han skrev ut resept på nye 100 tabletter.

Jeg har landet på 400 tabletter totalt, og det er tipp topp for min del! 

Talte akkurat over, og om 80 tabletter er dette over. Det vil si at om jeg hadde klart å ta 3 stk for dagen, ville jeg vært ferdig om 26 dager. Jeg vet at det ikke er realistisk for meg med tanke på bivirkninger, så jeg satser på å være ferdig om 32 dager (utifra et snitt på 2,5 tabl hver dag). Så, jeg kommer til å gjøre sånn som jeg har gjort i det siste: Ta 3 tabl. så lenge jeg holder ut smertene, og deretter redusere dosen.  Jeg var ærlig med hudlegen min om dette, og nok en gang anbefalte han meg ikke å gjøre det. Ikke fordi det er farlig for kroppen, men fordi han vet at jeg har hatt utrolig sterke smerter. MEN, det er jo ikke han som går på Isotretinoin, og det er ikke han som har følt alle "tullebivirkningene" på kroppen. Det er ikke han som alltid er slapp, går rundt med blodig nese, tørre øyne, eksem og skjolder i huden hver eneste dag. Så, dette er helt opp til meg, tenker jeg. 

Hudlegen fortalte at 75% av oss som går på en Isotretinoin-kur får et varig resultat. Han sa at jeg mest sannsynlig kom til å være inkludert i disse 75% i og med at jeg har hatt veldig få kviseutbrudd underveis i kuren.  Det høres jo fantastisk ut :) 

 Jeg er utrolig glad, og smertene som måtte komme framover skal jeg se på som motivasjon! 

Jeg ser fram til å dra på ferie uten solfaktor 50, men aller mest til å ha en fin hud uten irritasjonsmomenter. Legen sa forresten at birvirkningene kommer til å  stoppe ganske fort (max 2 uker), men at jeg bør gå på P-piller i 6 mnd etter endt kur. 

 

GLADLAKS! 

4 kommentarer

Niklai

30.05.2013 kl.11:15

Jeg var hos hudlegen i går. Prøvene mine var fortsatt fine, og jeg har omtrent bare to uker igjen av kuren. Jeg skal bare ta 300 tabletter totalt, Har også vært heldig med at jeg ikke har hatt noen forkjølelse eller influensa å snakke om. Noe som på den ene siden er rart, da jeg fikk påvist D-vitamin-mangel i vinter. D-vitamin bidrar jo til godt immunforsvar. På den annen side får jeg sikkert i meg mye C-vitamin og antioksidanter ettersom jeg er vegetarianer og spiser veldig mye frukt og grønnsaker.

Huden min i ansiktet er griserosa. Jeg tåler totalt ikke solen til tross for sterk solfaktor. Trodde jeg hadde vært flink med stort sett å holde meg i skyggen, men tydeligvis ikke. Huden truet med å lage sår på haken da den flasset av som bare det. Ser ut til at utviklingen har stoppet opp og at det skal gå bra. For min del er det sånn at jeg nærmest jubler når det ikke er sol. For da kan jeg gå utendørs uten å være redd for alt det rare huden min kan finne på.

Normalt har jeg tatt to tabletter om dagen, men noen dager har jeg tatt bare en. Forskjellen er enorm. Mot kvelden de dagene jeg har tatt bare 1 tablett (tar dem nesten alltid om morgenen) er smertene så og si borte og energien er tilbake. Så jeg tror definitivt at bivirkningene kommer til å stoppe veldig raskt etter vi er ferdig med kuren. :-)

aknefri, men...

04.06.2013 kl.10:28

Så utrolig bra at du snart er ferdig! Helt topp! Håper virkelig du forblir kvisefri.

Jeg har igjen 8 dager, og kan nesten ikke vente. Denne kuren har vært tøff. Jeg har stort sett alltid vært fysisk/psykisk frisk, men jeg tror jeg snart har hatt alle bivirkningene på pakningen:

Tørre lepper/hud

Håravfall

Ekstreme ledd- og muskelsmerter

Betennelse i knær, hofter og heler

Magekramper

Feber

Dyp depresjon og suicidalitet: dette overrasket meg stort. det var som om tankene plutselig bare var der, de var ikke mine. Jeg har aldri vært psykisk syk, og plutselig ble det veldig alvorlig - ut av "ingenting". Legen var bekymret, og konkluderte med at det var bivirkning av pillene. Det hjalp heller ikke å være svært obs på at det var en bivirkning, som jeg sa til meg selv gang på gang. Forstår nå hvordan deprimerte har det - man kan ikke bare si "skjerp deg"; for hjernen mangler evne til å håndtere det rent fysiologisk. Så det at Roaccutane fjerner fettstoffene i kroppen kan for noen få et alvorlig utfall. Mens mange (de fleste) ikke merker noe som helst.

Tørre øyne

Migrene

Prikkende smerte i huden

Jeg skriver ikke dette som skremselspropaganda altså; vi er skrudd sammen forskjellig alle sammen. En venninne har akkurat gått på kuren uten en eneste bivirkning! Til gjengjeld har hun nå fullt tilbakefall med akne, bare to mnd etter endt kur.

Huden min er derimot totalt aknefri nå, og jeg slipper at den er superfet. Håper virkelig den holder seg slik, da jeg avslutter kuren 1 mnd før tiden pga betennelsene og depresjonen (som jeg håndterer mye bedre nå altså, men det er jo likevel noe herk).

Så blogger som din er veldig viktige, skulle ønske flere delte sine opplevelser på en så saklig måte som du gjør! Vi trenger flere erfaringer om medikamentet - som er saklige. Takk for at du har skrevet så detaljert fra dag til dag!

aknehud

06.06.2013 kl.21:38

Hei! Tusen takk for fin kommentar :)
Gratulerer med nesten fullført kur!
Som jeg har sagt tidligere, denne kuren er ikke for alle for den er beinhard.
Jeg har ikke følt meg deprimert, men jeg har manglet energi hver eneste dag det siste halvåret.
Håper du får et varig resultat, og lykke til videre :)

aknehud

06.06.2013 kl.21:39

Niklai: Hehe, velkommen i den griserosa klubben! Her skalles det i tillegg, så jeg føler meg lekker fortiden!
Lykke til med innspurten :)

Skriv en ny kommentar

aknehud

aknehud

100, Bergen

Jeg startet på Roaccutan/Isotretinoin i januar 2013, en kur som skulle vare et halvt år. I og med at det fantes få norske sider om hvordan en slik kur arter seg, valgte jeg å lage en blogg om det.

Kategorier

Arkiv

hits