Isotretinoin (Roaccutan) dag 159

I det siste har jeg tatt maksdosen, og det har gått knirkefritt. Jeg har ikke hatt intense muskelsmerter, bare den vanlige stivheten i akillishælene og knærne. Det kan man leve med, er vant til å ha det sånn. Jeg har faktisk bare 4 dager igjen nå :) 

Huden min er ganske så tørr, så om jeg glemmer å smøre meg om kvelden våkner jeg opp til skalling i ansiktet. Ikke så dumt, da, for huden min har blitt veldig glatt og fin. 

Jeg hadde bursdag for to dager siden (ble noen og tretti), og brukte noen av pengene jeg fikk til å ta Botox! Jeg er ikke flau for å si at jeg har tatt det noen ganger, og jeg ser ingen grunn til å la være å være åpen om det. Jeg liker det, jeg føler meg vel. Sist jeg tok var i desember, rett før kuren. Jeg har virkelig savnet det, så jeg tok sjansen i dag, selv om jeg går på kuren. Jeg har lest mye på nettet om Roaccutan og Botox, og har ikke funnet noe info som indikerer at det er farlig. Det har heller ikke legen som utfører det. Hudlegen min hadde nok ikke anbefalt det, men han spurte jeg ikke ;)

Jeg så for meg at det kanskje kom til å blø (noe det vanligvis ikke gjør, det er som myggstikk) siden huden min er sensitiv og tåler mindre enn før. Men, det gikk knirkefritt, det blødde ikke og fikk jeg ingen hudreaksjoner. Hovnet ikke opp, engang. Bra! Botox ble en fin avslutningsgave, spør du meg ;) 

Det jeg har likt best med å gå på Isotretinoin, er at håret mitt ikke blir fett lenger! Før måtte jeg vaske håret annenhver dag, men nå trenger jeg bare å vaske det 1 gang i uken før det ser skittent ut. Veldig greit :) Jeg vasker håret oftere, såklart, men jeg synes det er topp å slippe fett hår! Det har også vært veldig greit å få "porselenshud", selv om den er tørr. Huden min fornyer seg jo hele tiden pga skallingen, så jeg er veldig fornøyd! Håper at det varer for evig og alltid :) 

Selv om jeg har ventet lenge på å bli ferdig, så merker jeg faktisk litt uro for at kuren ikke har virket. Det er jo safe så lenge man går på Isotretinoin, men fra neste uke må kroppen klare seg selv. Håper den klarer det:) 

4 kommentarer

22.06.2013 kl.18:44

Jeg har gått på det en liten stund nå. Men slutten av egen vilje uten at hudlegen vet det for ca 1 uke siden. Jeg drakk en god del på torsdag altså 5 dager etter jeg sluttet. Kan det ha skadet? Er så redd det skal skje noe. Hvor lenge etter man har sluttet kan man begynne å drikke igjen? Hilsen 15 år gammel jente

aknehud

23.06.2013 kl.07:16

Anonym: Siden jeg ikke lege, anbefaler jeg deg å snakke med hudlegen din om dette.
Men, jeg har en bekjent som falt i koma da vedkommende drakk under kuren. Leveren hadde mer enn nok å jobbe med. Og det har din også.
Om jeg skulle gitt deg et råd, så måtte det være å vente med alkohol til du har lov til å kjøpe det selv, fullføre kuren og snakke med hudlegen din.
Hvorfor sluttet du på kuren? I

Niklai

25.06.2013 kl.00:46

Nå er det snart to uker siden jeg ble ferdig. De mest plagsomme bivirkningene, som vondt i ryggen, gav seg veldig raskt. Bare noen få dager etter jeg var ferdig, kom energinivået opp igjen. Fortsatt litt tørrere hud enn før jeg begynte på kuren, men det går greit. Trenger ikke lenger bruke leppepomade. Så langt er huden fortsatt fin. :-)

aknehud

26.06.2013 kl.16:33

Niklai: Så bra :) Jeg er ferdig i dag!

Skriv en ny kommentar

aknehud

aknehud

100, Bergen

Jeg startet på Roaccutan/Isotretinoin i januar 2013, en kur som skulle vare et halvt år. I og med at det fantes få norske sider om hvordan en slik kur arter seg, valgte jeg å lage en blogg om det.

Kategorier

Arkiv

hits