3,5 uke etter kuren

Hei dere!

Tenkte at jeg skulle gi en liten oppdatering, da det snart er 1 mnd. siden jeg var ferdig på Isotretinoin-kuren.

For min del forsvant behovet for lipsyl bare etter et par dager. Samtidig som at håret ble fortere fett igjen.

Etter en god uke var nesen min normal igjen, og øynene sluttet å være så tørre.

Denne uken har jeg ikke kjent så mye til stivhet i muskler og ledd, og det er herlig :)

Siden sist har jeg vært på en deilig og avslappende ferie i syden, og jeg ble ikke mer solbrent enn før jeg gikk på kur. 

 

MEN: Dessverre, så har kvisene kommet tilbake! Det var jo dette jeg fryktet, da hudlegen sa at noen trenger 2 kurer for å bli kvitt problemet. De kvisene jeg har nå er av den verste sorten, underjordiske og smertefulle. Det kommer ikke noe ut av dem, jeg tør ikke å trykke på dem for det gjør vondt bare jeg er borti huden. T-sonen i ansiktet har blitt oljete igjen, så det lover dårlig.... Jeg har time til hudlege om 1 mnd, og jeg håper virkelig at dette går over til da, og at jeg slipper å ta en til kur. Men, jeg er ganske bestemt på at jeg kommer til å ta en kur til om det er nødvendig, for om ikke så var jo den forrige helt bortkastet!!! 

Så, da er det vel bare å vente og se om kviseutbruddet går over, selv om magefølelsen min sier at det ikke kommer til å gjøre det. 

8 kommentarer

Niklai

29.07.2013 kl.08:29

Merkelig. Jeg er fortsatt tørrere i ansiktet og resten av huden enn normalt, har fortsatt ganske tørre lepper og er fortsatt kvisefri. Har du prøvd å bruke noen av de reseptbelagte kremene, som Differin, Epiduo eller Aberela etter at du sluttet med Isotretinoin-kuren? Hudlegen min sa at disse preparatene ofte er mer virksomme etter endt isotretinoin-kur.

Maren

29.07.2013 kl.16:24

Hei.

Så irriterende at kvisene har kommet tilbake.. Hvordan har det utviklet seg den siste uken? Jeg har nå brukt 40mg isotretinoin i 3 uker.. Har også fått en reaksjon/et utslett i ansiktet. Lurte derfor på om du kunne forklart litt hvordan ditt eksem/utslett så ut? Og evt hva du gjorde med det for å holde det i sjakk? Jeg er veldig varm, rød og "flekkete" i ansiktet. Eksemet kan ikke kjennes så godt, men man kan se det. Det er akkurat som om huden er veldig "grov" pga det..

Setter pris på svar!

Mvh Maren

Jenny

01.08.2013 kl.12:31

Hei! Jeg snakket med hudlegen min for 2 år siden, og da anbefalte han å starte isotretinoinkur,

om de antibiotikane jeg fikk da ikke funket (etter flere år med akne som ikke vil forsvinne)...

Jeg ble nettopp henvist tilbake fra lege, og skal snart til hudlegen for å starte denne kuren...

Jeg er veldig glad du har startet denne bloggen. Selv om det skremmer meg.

Jeg var ikke klar over alvoret og hvor mange som får bivirkninger. Merker jeg allerede gruer meg.

Men det hjelper å vite at du har kommet deg gjennom dette. Da kan jeg også.

Jeg er bare litt bekymret for skole og jobb... hvor jeg er rundt mennesker hele tiden.

Jeg studerer helsefag og har praksis på sykehjem, samt jobber som selger i butikk. Jeg er bekymret for blikkene jeg vil få.

Blir det virkelig verdt det? Jeg synes jo det er ille å hele tiden bekymre seg over hvordan huden min er, hate speilbildet mitt,

misunne andre uten sminke på sommeren... osv.

aknehud

06.08.2013 kl.02:12

Jenny: Hei! På bloggen min kan du lese fra uke til uke, så kan du sammenligne med hvordan du etterhvert opplever den :)
Jeg tror nok at du sum-summarum vil ende opp med å være glad for at du tok kuren, og det viktigste er å holde ut underveis.
Jeg synes ikke at du skal være bekymret for blikkene du vil få, du må bare venne deg til at du kommer til å måtte sminke deg to ganger pr. skoledag...iallefall om du er like forfengelig som jeg er ;) Jeg hadde alltid med meg sminkefjerne-servietter (fra rema, faktisk, huden tålte dem), tok av all sminke utenom øyensminken, la på ny dagkrem (anbefaler Clinique) og resten.Jeg la min elsk på MAC Face and body foundation, den gir masse fukt. Dette blir en vane etterhvert. Ingen kommer til å sende deg blikk i det hele tatt :) Ja, det er verdt det!

Lykke til :)

aknehud

06.08.2013 kl.02:17

Maren: Hei!
Siden dette innlegget ble skrevet, har det dukket opp 3 kviser. Ingen av de popper eller utvikler seg, de er slik som kviser vanligvis er FØR de er klembar, eller hva jeg skal si. Så forsvinner de bare. Men, det er jo irriterende, og jeg er bekymret. Jeg skal til hudlege om noen uker, lager et innlegg da.
Om du søker på januar eller februar i arkivet her på bloggen, så vil du finne noen innlegg om eksemet. Jeg beskriver det ganske godt der. Det var igrunnen ingenting å holde i sjakk, for det kom like fort som det forsvant. Men, jeg smurte meg med Clinique dagkrem minst annenhver time, om jeg husker rett. Eksemet kom mest på hendene for min del, og da var det bare å smøre med body butter, fetkremer etc. For min del kom og gikk det, det var ikke permanent. Lykke til på kuren :) Det er verdt det!

aknehud

06.08.2013 kl.02:20

Hei Niklai. Jeg bruker Aberela, og det gjorde susen. Men, det er jo likevel veldig irriterende at dette dukket opp så raskt.
Jeg skal til hudlege om noen uker, så da får jeg vel vite om jeg må ta nok en kur eller ikke. Ettersom tiden etter avsluttet kur har gått, er jeg bestemt på at jeg fullfører en til kur om jeg må det. Men, jeg kommer nok til å ta en lavere dagsdose enn sist. Må ha litt energi også.

Maren

06.08.2013 kl.13:38

Tusen takk for svar. Leser masse på denne bloggen!! Mitt eksem har også

gått bort siden jeg skrev innlegget. Så det var nok noe av det samme som du opplevde. Brukte du noen av effaclar kremene fra La Roche Posay? Husker du når du var på det tørreste under kuren? Var det

i begynnelsen eller når du trappet opp?

aknehud

09.08.2013 kl.06:37

Maren: Fint å høre at bloggen er til nytte, jeg startet den jo mest som et slags dagbok-prosjekt for meg selv mens jeg gikk på Isotretinoin.
Når det gjelder tørrhet i huden, så kom og gikk det helt uavhengig om jeg tok 40 mg/dag eller 60/mg pr. dag. Bivirkningene hadde ofte "ingen" logikk. I perioder med tørr hud, så brukte jeg Body Butter fra Body shop, bivoks fra Mary Kay (en på jobben driver med det, så kjøpte en tube) og Eight Hour Cream. Det er bare å kjøre på med den feteste kremen du finner/har, det hjelper.
Ellers var jeg jo også veldig tørr i øynene, og da brukte jeg øyedråper fra apoteket.

Skriv en ny kommentar

aknehud

aknehud

100, Bergen

Jeg startet på Roaccutan/Isotretinoin i januar 2013, en kur som skulle vare et halvt år. I og med at det fantes få norske sider om hvordan en slik kur arter seg, valgte jeg å lage en blogg om det.

Kategorier

Arkiv

hits