2 måneder etter avsluttet kur

For et par dager siden var jeg på min siste kontroll hos hudlegen.

Etter at jeg sluttet på kuren har jeg hatt 3-4 kviser (STORE VONDE), men i følge han var det normalt (!). Han så altså ingen grunn til at jeg skal starte på en ny kur, men jeg er likevel veldig skeptisk til det han sier. Hva vet han? Ser ikke for meg at alle han behandler gir detaljerte tilbakemeldinger, akkurat. Hvis man f.eks. har hatt en million kviser tidligere, så melder man sikkert ikke inn et par tre. Men, det gjør jeg ;) 

Uansett, det har ikke kommet flere på noen uker, men jeg så ikke for meg at jeg skulle få utbrudd SÅ fort etter avsluttet kur. Den som lever får se om det kommer flere, og hudlegen kan ikke vite hvordan huden min kommer til å bli på sikt, for folk er forskjellige. Jeg er veldig skeptisk, og tror ikke helt på det å sette alle i samme bås, selv om man heter lege.

Etter at jeg sluttet på Isotretinoin er mye av energien min tilbake, men jeg er fortsatt stiv i leddene. Det tar et par minutter før beina fungerer som de skal etter at jeg har reist meg opp fra sofaen. Nevnte dette for hudlegen, og han hadde ikke noen erfaring med at leddsmerter vedvarte i lang tid, men mente at det kom til å gi seg etterhvert. 

Jeg vet ikke om flere enn meg har det sånn etter endt kur, folk er som sagt forskjellige. Men, jeg håper jo ikke at leddsmertene vedvarer i enda flere måneder, det gjør vondt! Hver eneste morgen våkner jeg med smerter i akillishælene, og dette var en heavy bivirkning gjennom hele kuren. 

Vi får se, oppdaterer dere. 

6 kommentarer

Kristine

24.08.2013 kl.14:06

Hvilken hudlege har du?

aknehud

27.08.2013 kl.00:04

Kristine: Jeg utleverer ikke private opplysninger på bloggen min.

Julia

27.08.2013 kl.01:51

Gikk på roaccutane i 7 mnd selv da jeg var 16 år, og et halvt år etter avsluttet kur så vurderte jeg ta en ny runde pga nye utbrudd.. Startet heller med Tetracyclin igjen og ble bedre, men det er jo veldig kjipt å ta en så lang og slitsom kur også får man kviser igjen så tidlig. Jeg fikk mer enn 3-4 kviser også da, men det roet seg av seg selv etter en liten stund :)

Håper bivirkningene du har fått gir seg snart! Selv så sleit jeg med tørre lepper i over ett år senere, leddsmertene jeg fikk gikk over et par måneder senere :)

Cathrine

28.08.2013 kl.20:05

Jeg går på kuren nå, straks ferdig med første måneden, og jeg ER SÅ TRØTT. Hele tiden! Nesten uutholdelig faktisk. Opplevde du noe sånt? Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Kan nesten ikke fortsette hvis det skal være sånn, for jeg har studier og jobb som krever mye tid. Og jeg er så trøtt at jeg ikke orker!

aknehud

29.08.2013 kl.02:45

Hei Cathrine: Dette kjenner jeg meg veldig godt igjen i, for jeg manglet energi hele det halvåret kuren varte, dessverre.
Nå har du gått på kur i 1 mnd, og det kan hende at dagsdosen din er for høy. Du kan snakke med legen din, for det hjelper å ta lavere dagsdose og heller gå på kuren litt lenger.
Lykke til :)

aknehud

29.08.2013 kl.02:45

Hei Julia: Tusen takk for oppmuntrende ord, det trengte jeg :)

Skriv en ny kommentar

aknehud

aknehud

100, Bergen

Jeg startet på Roaccutan/Isotretinoin i januar 2013, en kur som skulle vare et halvt år. I og med at det fantes få norske sider om hvordan en slik kur arter seg, valgte jeg å lage en blogg om det.

Kategorier

Arkiv

hits