6 måneder etter avsluttet kur

Da har det gått et halvt år siden jeg var ferdig med Isotretinoin-kuren, og tenkte å fortelle litt om hvordan effekten er så langt. 

Som nevnt i et tidligere innlegg, slet jeg lenge med betennelse i akillishælene og fikk Voltaren mot dette. Så den "bivirkningen" forsvant heldigvis etter det, takk og pris!

Ettersom månedene har gått, så har huden min vært helt kvisefri, med unntak av et par småkviser som aldri har utviklet seg, men forsvunnet etter et par dager. Men, sånn er det nok for de fleste mennesker, så jeg har ikke vært bekymret. Før kuren hadde jeg såkalt fet hud, og i de siste par månedene har hudtypen min gått tilbake til slik den var før kuren. Minus kvisene, såklart. Det er utrolig deilig å ha en feilfri hud, det har jeg ikke opplevd siden jeg var liten! 

Da jeg gikk på medisinen fikk jeg veldig tørr hud, noen som også gjaldt hodebunnen, sånn at jeg slapp å vaske håret hver dag. Dessverre har dette forandret seg, så håret mitt blir like fort fett som før. 

Når det gjelder slappheten jeg slet ekstremt mye med, så kan jeg dessverre ikke si at det har kommet seg 100%. Jeg blir fortsatt veldig fort sliten, uten at jeg aner helt hvorfor. Jeg håper virkelig at dette går over snart, for jeg hadde mye energi før Isotretinoin-kuren startet. Det savner jeg! 

Jeg konkluderer likevel med at det sum summarum var verdt det, for jeg har oppnådd et veldig godt resultat ved at kvisene mine er borte. 

 

Om dere har noen spørsmål, eller egne erfaringer, så er det bare dele dem i kommentarfeltet. 

Lykke til på kur! 

 

8 kommentarer

lea

21.12.2013 kl.16:58

Hei! Snilt av deg og blogge om dette så andre får informasjon. Høres ut som det gikk veldig bra for deg med kuren og at bivirkningene vil forsvinne. Kan jeg spørre hvor ledge du gikk på det og hvor høy dose du fikk? eve også hva din vekt er, tror at dette bestemmer dose? Så du har ikke noe tørr hud lengre nå i det hele tatt?

Lene Sørensen

21.12.2013 kl.23:01

Hei! jeg er en jente på 20 som har veldig bye kviser i ansiktet og vurderer den medisinen. et spørsmål til deg, føler du at det aldret huden din (pga uttørkingen) eller glattet den ut arr /evt rynker ?

aknehud

25.12.2013 kl.05:31

Lene Sørensen: Huden har ikke sjans til å tørkes ut mens du går på Isotretinoin siden du føler at du MÅ smøre den 100 ganger om dagen. Kuren var veldig tøff, og det er fastlegen din som må henvise deg til hudlege som finner ut om DU er kvalifisert.
Ang aldring: Nei, det hemmer jo aldring siden man flasser hele tiden. Aldri hatt så bra hud som nå :)

aknehud

25.12.2013 kl.05:44

lea: Så hyggelig at du liker bloggen og at den er til nytte. Har skrevet fra uke til uke gjennom hele kuren. Jeg begynte i januar og sluttet i slutten av juni 2013.

Når man går på Isotretinoin har man en max-dose, og den gikk jeg på i rykk og napp. Hadde det vært opp til meg hadde jeg tatt maksdosen fra starten og ut løpet, og det prøvde jeg på for å bli fortere ferdig med kuren. Hudlegen min satte en maxdose (er 59 kg og 1.70 høy) på 3 tabl hver dag, men det funket aldri lenger enn i 3-5 dager før jeg ble sengeliggende pga muskelsmerter, feber, og alt annet du kan lese om i arkivet mitt. Etter slike perioder med maksdose var leververdiene mine rett innenfor grensen for hva som er forsvarlig.
Så jeg anbefaler INGEN å kjøre "mitt løp", og jeg mistenker at det er pga disse sykdomsperiodene (ja, ble veldig dårlig. sengeliggende) at jeg fortsatt føler meg sliten og trøtt.

Fulgt deg hele veien

05.01.2014 kl.23:15

Hei. Nå er jeg snart ferdig. Har vel ingen kviser i ansiktet nå, men er ekstremt rød så det ser ut som man har mange kviser. Har igjen 20dager ca. Hvor lang tid ca vil det ta før man på en måte blir "normal" igjen,eller rødfargen forsvinner? . BLir også ekstremt rødt av å ha på krem og trene. Men nå som jeg snart er ferdig håper jeg at det blir ordentlig bra tilslutt :) BRA BLOGG!!

lea

06.01.2014 kl.05:46

Takk for svar! utrolig bra å ikke føle man er alene! Har du tenkt å blogge videre om hvordan huden holder seg videre? Håper du beholder den som den er nå, og at du får energien tilbake!

aknehud

12.01.2014 kl.22:47

Hei lea: Takk for det :) Ja, jeg kommer sikkert til å lage et innlegg når det har gått 1 år, eller om noe forandrer seg.

aknehud

12.01.2014 kl.22:49

Hei Fulgt deg hele veien: Takk for det! Du, rødheten forsvant veldig fort, innen en uke etter at jeg sluttet. Bare å glede seg :)

Skriv en ny kommentar

aknehud

aknehud

100, Bergen

Jeg startet på Roaccutan/Isotretinoin i januar 2013, en kur som skulle vare et halvt år. I og med at det fantes få norske sider om hvordan en slik kur arter seg, valgte jeg å lage en blogg om det.

Kategorier

Arkiv

hits