9 måneder etter Isotretinoin-kur

Hei dere! 

Siden jeg ser at bloggen fortsatt har et jevnt antall lesere, tenkte jeg å oppdatere dere litt. Nå er det altså 9 måneder siden jeg sluttet på Isotretinoin, og jeg merker at energien begynner å komme tilbake og at jeg er meg selv igjen. Veldig deilig, selv om det tok litt lenger tid enn forventet. 

Som jeg skrev i forrige innlegg, så har hudtypen min gått tilbake til slik den var før kuren, men jeg synes det er bedre å ha litt fet hud enn tørr. Det er rart å tenke på at for et år siden måtte jeg smøre meg med faktor 40 for ellers ble jeg solbrent. Når jeg tenker tilbake på det, så var det mye styr med all smøringen, glad jeg er ferdig med det :)

Jeg er fortsatt kvisefri, dvs. det dukker innimellom opp en og annen kvise, men det er ikke slike store betente som jeg hadde før. Og de få kvisene jeg har hatt har kommet på andre steder i ansiktet enn der jeg pleide å ha dem. Før Isotretinoin-kuren var jeg veldig plaget med kviser på nesen og haken, og der har jeg faktisk ikke hatt noen nå i ettertid. Regner med det er et godt tegn :) 

Frykten for at kvisene skal komme tilbake surrer nok fortsatt litt i bakhodet, men so far so good :) 

Lykke til dere som går på kur! 

5 kommentarer

Lene

07.04.2014 kl.14:14

Hei! Jeg har gått 3 måneder på denne kuren nå, og fant bloggen din når jeg søkte rundt på nettet etter informasjon. Har ikke hatt tid til å lese alle innleggene her inne, men har lest litt her og der. Veldig kjekt at du har laget en blogg som dette!

Vet jeg kan lese gjennom bloggen din for å finne svar på ulike spørsmål jeg har, men jeg lurte på om du kunne ta deg tiden til å svare på et par spørsmål? For denne kuren fungerer jo ulikt på ulike mennesker, og vi har alle ulikt utgangspunkt. Derfor er jeg stadig på jakt etter folk som har samme problem med kviser som meg :P Jeg sliter nemlig aller mest med kviser på ryggen (har jo også i ansikt og på brystet, men ryggen plager meg mest..), men har ikke merket noe bedring der enda.... er så redd for at det ikke blir bedre. Så jeg lurer på hvor lang tid det tok før du merket bedring? Og har det skjedd videre endringer etter at du avsluttet kuren?

Må også si at jeg er glad for å lese her inne at du slet med trøtthet! Lurte veldig på dette allerede et par uker inn i kuren, hvor jeg var så utrolig mye trøttere enn vanlig. Som B-menneske er jeg vant til å være våken utover kvelden, men nå blir jeg trøtt allerede 5 timer etter jeg har stått opp og er nærmest klar for senga klokka 18. Så godt å høre at det virkelig er kuren som er forklaringen på dette! Fant nemlig ikke noe om det på listen over bivirkninger..

Dette ble vel en lang og rotete kommentar, men om du leser den, så lurer jeg altså på om du kan forklare litt om hvilke hudproblemer du hadde, og om du opplevde videre endringer etter endt kur!

Klem

Herman Jensen

06.05.2014 kl.20:58

Hei:)

Jeg lurte på om du kunne drikke alkohol under denne kuren ? Vet at det ikke er anbefalt, men går det greit av og til ?

Hanne

08.05.2014 kl.22:02

Heisann! Jeg skal begynne på Isotretonoin i morgen. Det er altså 9. Mai og sommeren nærmer seg.

Jeg har så stor frykt for å ta de første tabelettene i morgen i forhold til alt jeg har lest på nettet om disse pillene.

Jeg er for det første livredd for at jeg ikke kan bruke sminke fordi huden blir så tørr, jeg er avhengig av å bruke sminke ellers forlater jeg virkelig ikke huset. Jeg har ikke sånn ekstremt mye kviser faktisk, men jeg har i alle år prøvd alt mulig at midler og preparater for å bli kvitt disse kvisene, så følte at Isotretonin er siste utvei. Jeg har i tillegg ett jobbintervju og en ny jobb jeg mest sannsynlig skal begynne i snart, det er nesten mitt værste mareritt at jeg skal stå i en butikk med enten ekstremt mye mer kviser enn jeg har nå (som kan oppblusse i starten av kuren..) og at jeg 99% sikkert kommer til å bli kjempe tørr i ansiktet. Kommer jeg til å bli ekstremt solbrent til sommeren? Jeg har en god hud, har vært i syden alle år helt siden jeg var 2 år. Så grunnlaget mitt er godt og jeg blir så og si aldri solbrent. Men alikevel, tusen tanker i hodet om starten av denne kuren. Det var på en måte så deilig å finne en blogg som din, men alikevel.. Trening er livet mitt, så om jeg blir rammet av muskelstivhet osv, så tror jeg at jeg automatisk blir deprimert. Haha, huff, så mye klaging og frykt. Bekymret for alt jeg virker det som. Hehe ;-)

aknehud

22.06.2014 kl.15:31

Hei Hanne: Nå har du vel gått noen uker på Isotretinoin, så jeg regner med at du har fått endel svar av egen erfaring. Men, du vil uansett finne alle svar i arkivet her på bloggen. Ang. sminke, så var det et problem i og med at huden min var så tørr og jeg flasset mye. Så, det endte opp med at jeg sminket huden flere ganger om dagen. Dvs, fjernet den (ikke øyesminken), smørte meg med en fet krem, og la på ny foundation osv. Jeg vet ikke om du har fått muskelstivhet, men jeg kunne ikke trene da jeg gikk på kuren. Jeg kunne knapt nok gå til jobb uten å få veldig store smerter. Det var som å ha gangsperre 24/7 i 6 mnd. Nå trener jeg som normalt igjen, og det går bra. Lykke til!

aknehud

22.06.2014 kl.15:37

Herman Jensen: Hei! Nei, det er ikke anbefalt, men jeg gjorde det et par ganger, og det gikk greit. Drakk aldri sprit eller vin, kun øl/cider. Og jeg drakk aldri mer enn noen få enheter. De gangene jeg drakk, tok jeg ikke maxdosen av Isotretinoin. Så vær forsiktig, og ta det opp med hudlegen din. Det gjorde jeg.

Skriv en ny kommentar

aknehud

aknehud

100, Bergen

Jeg startet på Roaccutan/Isotretinoin i januar 2013, en kur som skulle vare et halvt år. I og med at det fantes få norske sider om hvordan en slik kur arter seg, valgte jeg å lage en blogg om det.

Kategorier

Arkiv

hits