1 år etter Isotretinoin/Roaccutan-kur. Solkrem-tips!

Heisann! 

Da har det gått et år siden jeg var ferdig på kuren, så jeg tenkte å skrive et aller siste innlegg på denne bloggen. Jeg kommer ikke til å legge den ned, for jeg vet at mange har nytte av den. Men, jeg kommer ikke til å svare på kommentarer lenger, da dere vil finne svar på det meste i arkivet. 

Her går det bare bra, og jeg er kvisefri. Det kan likevel komme kviser, f.eks. om jeg bruker feil hudkrem. Men, det er langt i fra slik som før! 

 

Til dere som bruker sminke: Nå i disse sommertider, tenkte jeg å gi dere et tips om en solkrem for ansiktet som fungerer UTROLIG bra! Solkrem med høy faktor er jo ofte veldig tykk og ser blå ut på huden, noe som gjør det vanskelig å legge foundation slik at det ser pent ut. Men, med denne solkremen får du perfekt resultat. 

Denne er utrolig lett i konsistensen, og trekker godt inn i huden, slik at du slipper å føle at du går med en fet hinne utenpå ansiktet ditt og at sminken blir kakete;) 

For dere som sminker dere, slik gjør du:

1: Påfør vanlig fuktighetskrem, og la denne trekke inn noen minutter.

2: Påfør solkremen, og la den trekke inn i huden i 10 minutter. 

3: Legg på foundation/pudder som vanlig

 

Jeg kjøpte den på apotek, og den koster rundt 200 kr. Men, det er den vel verdt :) 

5 kommentarer

Ingrid

24.06.2014 kl.11:49

Hei! Hva het den fuktighetsmasken du brukte under kuren? :-)

Hanne

25.06.2014 kl.13:51

Hei! Takk for tidligere svar. Nå har jeg gått på kuren i 45 dager og har ikke slitt veldig med bivirkninger. Det eneste som har blitt ekstremt ille nå er at huden min spes. på hendene har blitt ekstremt tørr, så den sprekker opp i noen slags bobler, gjør utrolig vondt, og etter noen dager så har det utviklet seg nedover armene og huden føles helt skjør og tørr. Det gjør vondt å lene armflatene på sofakanten. Opplevde du noe av dette? Og har du i tilfelle tips om hva som kan gjøre dette bedre? Utrolig irriterende, stygt og smertefullt!

Lene

28.06.2014 kl.19:37

For de som leser kommentarene, så er denne solkremen på salg på Apotek1 nå i alle fall! Må få kjøpt den til uka altså, har begynt å få litt eksem-lignende greier, til tross for at jeg så vidt har vært ute i sola, og da har jeg gjerne på meg dekkende klær.

MRS

01.07.2014 kl.17:47

Hei. Jeg ville bare fortelle deg at bloggen din har vært veldig nyttig å lese før og under perioden jeg gikk på isotretinoin. I dag er jeg på samme sted som du var i fjor, akkurat ferdig med 6 lange måneder på kuren og jeg vil gjerne dele noen av mine erfaringer med kuren også. Dette vil jeg særlig fordi jeg var helt desperat etter å lese flest mulige historier om folk som hadde gått på kuren da jeg startet opp :) Jeg har tatt totalt 500 tbl a 20 mg og har fra første til siste dag på kuren tatt 60 mg pr døgn. Det føles helt fantastisk å være ferdig og jeg må si at for min del opplever jeg at frykten for bivirkninger under kuren var værre enn bivirkningene jeg fikk. Tørr hud, tørre lepper, neseblod, eksem, rød hud, leddsmerter, kløe, svie osv. ble liksom bare en del av hverdagen. Jeg har reist til solfylte land ved flere anledninger under kuren og det har gått fint så lenge jeg har smurt meg godt/ofte med høy faktor og ikke oppholdt meg i solen i alt for lange perioder av gangen. Blitt solbrent i fjeset et par ganger, blant annet på skitur i påskefjellet! Tips: Smør både fjes og lepper godt med HØY faktor. Jeg har sverget til hudprodukter fra dermalogica, noe som har fungert kjempe fint for min del. Eight hour cream har vært et must! Solkrem tips til ansikt: Dermalogica Solar Defence Booster SPF50 er helt fantastisk. Blander den bare ut i fuktighetskremen om morgenen. Den er veldig dyr her i Norge, jeg kjøpte i USA hvor den koster halvparten av prisen (etter min mening verdt hver eneste krone). Nå helt i slutten av kuren har jeg begynt med en ny nattkrem fra Exuviance som skal bidra til å gjevne ut hudtonen og jeg håper den kan hjelpe meg å bli kvitt noen av de røde "flekkene" jeg sitter igjen med etter kvisene. De to første månedene drakk jeg ikke noe alkohol, men etterhvert ble jeg litt "slappere" på dette og har tatt meg en/flere øl i gjennomsnittet kanskje to til tre ganger i måneden. Jeg har vært moderat plaget med kviser siden jeg var 13 år og fikk tilbud om å begynne på roaccutane første gang da jeg var 16. 8 år senere, da jeg var 24 år var jeg fortsatt like plaget med kvisene og turte endelig/valgte å begynne på kuren. Jeg angrer ikke et eneste sekund, huden er blitt helt perfekt! Nå blir det spennende å se hva tiden fremover bringer (forhåpentligvis ingen flere kviser) :)

aknehud

03.07.2014 kl.00:21

MRS: Jeg skrev at jeg ikke kom til å svare på kommentarer siden dere kan finne svar på det dere lurer på i arkivet.
Her gjør jeg et unntak.

Når det gjelder alkohol: Jeg anbefaler INGEN av mine lesere til å bli slapp på alkohol-konsumet under kuren! Jeg råder dere til å være varsom med alkohol under kuren!!! Ta det opp med hudlegen din, slik jeg gjorde.
Jeg har selv sett en venn gå i koma fordi han drakk når han gikk på Isotretinoin.

Når det gjelder dyre produkter som Dermalogica: Min erfaring er at det er å kaste penger ut vinduet, for det huden trenger er fuktighet og solbeskyttelse. Huden din vil ikke få utbrudd av billig-produkter uansett, men du må passe på at produktet ikke er så parfymert. Det huden trenger er som sagt fuktighet og fett. Du vil ikke få utbrudd når du går på kuren.

Skriv en ny kommentar

aknehud

aknehud

100, Bergen

Jeg startet på Roaccutan/Isotretinoin i januar 2013, en kur som skulle vare et halvt år. I og med at det fantes få norske sider om hvordan en slik kur arter seg, valgte jeg å lage en blogg om det.

Kategorier

Arkiv

hits